כתב אישום נגד חברת IMC: חוות הקנאביס הוקמה ללא היתרי בנייה

בעלי חברת הקנאביס הישראלית IMC יגיעו בתחילת החודש הבא לבית המשפט להשיב על טענות בכתב אישום שהוגש נגדם לאחרונה לפיהן חממת הקנאביס הרפואי של החברה הוקמה בישוב שדי אברהם ללא היתרי בנייה נדרשים

הועדה לתכנון ובניה הגישה לאחרונה כתב אישום נגד חברת פוקוס צמחי מרפא בע”מ ובעליה אורן שוסטר, רפאל גבאי וטל טרגרמן המנהלים את פעילות חברת הקנאביס הותיקה איי.אמ.סי (IMC) בישראל, וכן נגד בעלי החלקות החקלאיות במושב שדי אברהם שעליהן שוכנת חממת הקנאביס של החברה טרגרמן עצמו ושכניו אדוארד מרזייב ומירון לוי.

על פי כתב האישום, המבוסס על ביקורת שערכה במקום איריס יוסף, המפקחת מטעם הועדה, חוות הקנאביס של החברה, הנפרשת על פני שלושה משקים במושב החקלאי הקטן השוכן כ-6 ק”מ מגבול רצועת עזה, הוקמה ללא היתרי בנייה נדרשים ותוך ביצוע עבודות ושימושים חורגים לכאורה האסורים בחוק.

בביקורת שנערכה במקום נמצא כי בניית חממות הקנאביס בשטח של כמעט 6 דונם, כולל הקמת מבני התפעול, המשרדים, הסככה, חדר האוכל לעובדים, המבנה למיון, ייבוש ואריזה, הממ”ד, סככות נוספות ומכולות, כמו גם הגדר ההיקפית – נעשתה ללא היתר בנייה כדין וזאת תוך שימוש ב-3 משקים, בניגוד לתכנית האב של המושב לכאורה.

חוות הקנאביס של IMC בעוטף עזה (צילום: טוני טוויטו)
נבנתה ללא היתרים? חוות הקנאביס של IMC במושב שדי אברהם באזור עוטף עזה (צילום: טוני טוויטו)

“פוקוס מואשמת מכוח קבלת הרשאה מהנאשמים טרגרמן, מרזייב ולוי, באמצעות הסכמי שכירות לבצע עבודות אסורות במקרקעין ובכך שנהגה מנהג בעלים במקרקעין,” נכתב. בעלי הזכויות מצדם מואשמים כי “העמידו לרשות פוקוס את המקרקעין”. דיון ראשון להקראת כתב האישום יערך בתחילת החודש הבא (דצמבר 2021).

החווה המדוברת בשדי אברהם היא חוות הקנאביס הותיקה של החברה, בה גדלים מזה למעלה מעשור זני הקנאביס המפורסמים שלה, מהפופולריים בישראל, ביניהם רומא (Roma), תל אביב (Tel Aviv), די.קיו (DQ) ועוד.

בימים אלה, לצד הזנים מייצורה, IMC משווקת סדרת זנים מתוצרת חוות גרין פילדס (Green Fields) וכן הודיעה כי בכוונתה לשווק בקרוב בישראל זני פרימיום מקנדה שחלקם כבר נחתו בארץ וצפויים להגיע לבתי המרקחת בשבועות הקרובים.

מלבד הפעילות בישראל IMC נסחרת בבורסה הקנדית (CSE) והחל ממארס 2021 גם בנאסד”ק (NASDAQ) תחת מניית IM CANNABIS (סימול: IMCC).

החברה מנהלת כיום פעילות בינלאומית בתחומים של ייצוא וגידול קנאביס בקנדה וייבוא ומכירה של קנאביס ובדיקות קורונה בגרמניה בשיתוף עם מספר חברות קנאביס וכן עם Adjupharm שבבעלותה של IMC העוסקת בהפצה לבתי מרקחת בגרמניה.

לאחרונה דיווחה IMC על רכישת פעילות ההפצה “פנאקסיה עד הבית” של חברת פנאקסיה וכן על רכישת שני בתי מרקחת מהמצליחים ביותר בתחום הקנאביס בישראל, ורונה פארם ופארם ירוק.

כמו כן היא רכשה את החברה הקנדית Trichome Financial העוסקת במתן הלוואות לעסקי קנאביס שהגישה שלהם למערכת הבנקאית בדרך כלל מוגבלת, ואת חברת MYM Nutraceuticals Inc בעלת המותגים הקנדיים Highland Grow ו-WAGNERS המגדלים ומפיצים קנאביס בשוק הפנאי הקנדי.

שווי החברה כיום עומד על 484 מיליון שקל (194 מיליון דולר קנדי) ומצבה הפיננסי נחשב לאחד היציבים בענף לאחר מספר גיוסים שביצעה בבורסות. מאידך, החברה עדיין אינה רווחית – דבר שמעיב על האיתנות הפיננסית שלה.

החברה הינה חברת הקנאביס הישראלית השנייה בגודלה במונחי שווי שוק נכון להיום. במונחי הכנסות מצבה עדיין אינו ברור ויש לחכות ולראות כמה מוסיפה עסקת פנאקסיה להכנסות שלה. שנת 2021 הייתה שנה קשה ביותר לחברה בהסתכלות בורסאית, עת נפלה מניית החברה בקרוב ל-75% ומחקה מאות מיליוני דולרים של שווי שוק.

מחברת IMC נמסר: “IMC הינה מחברות הקנאביס הרפואי הותיקות המשרתת את קהל מטופלי הקנאביס למעלה מעשור. עם השנים, החברה נאלצה לבצע התאמות במבנה החווה בשל התמורות שהתרחשו בתחום הקנאביס הרפואי בישראל. בתקופת מגפת הקורונה, פעלה החברה ככל יכולתה, במטרה להסדיר את ההליך אך נתקלה בעיכובים חיצוניים בהגשת ההיתרים הנדרשים. החברה דיווחה אודות המקרה בחודש אפריל ויוני 2021, וכעת נמצאת בהליכים סופיים של הסדרת כלל היתרי הבניה הנדרשים תוך תיאום מלא ושיתוף פעולה של היק”ר ויתר הגורמים הרגולטוריים״.

ממשרד הבריאות נמסר: “לא ניתן להתייחס בתקשורת בנוגע לעניינים שעדיין לא התבררו עד תומם, משפטיים, מסחריים, מקצועיים או כלכליים, ובפרט שהינם עניינם של צד ג’ שיכול להינזק קשות מפרסום דבר מה שעדיין בתהליך.”

המשך קריאה
Back to top button
Close

אופס!

אנא בטלו את חוסם הפרסומות כדי לצפות בתוכן באתר